Varisiniz varsa bu yazıyı ayrıntılı bir şekilde okumadan tedavi şekline karar vermemelisiniz. Yazıyı okuduğunuzda köpükle varis tedavisi konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olacaksınız. Tedavi  de kullanılan ilaçla varisi kurutma (skleroterapi) yönteminin farklı şekilde uygulanmasıdır. Köpükle varis tedavisinde hastalıklı damarı yok edici ilaç 1 ilaç 4 hava şeklinde özel aletinde karıştırılarak köpük haline getirilir. varis tedavisi köpükElde edilen köpük çok ince iğne yardımıyla damarın içine verilir.Köpürtülerek verilen ilaç varisli damarın büzülerek yok olmasını sağlar. Yok edilen varis şeklini almış damar tamamen yok edilmiş olur ve o damarda bir daha asla hastalık ortaya çıkmaz.Foam terapi de denilen bu yöntem kalın toplar damar genişlemelerinde gelinen son noktadır ve iki parmak kalınlığındaki varisler bile bu yöntemle tamamen yok edilebilir.Tecrübeli ellerde  bu yöntemle yok edilemeyecek varis yoktur. Tamamı varisle ilgili 100 farklı konunun ayrıntılı ve anlaşılır bir dille ele alındığı http://www.varis.pro/ sitesinden aklınıza gelebilecek tüm soruları okuyabilir çok değişik fotoğraflar görebilirsiniz.

Köpük Tedavisinin ameliyatlara avantajları ;

Buradaki sıralanacak üstünlükler klasik cerrahi ameliyat, pake exizyonu, endovenöz lazer ve endovenöz radyo köpük tedavisi varisfrekans, buhar ve yapıştırma tedavilerinin hepsinden olan üstünlükleridir.

-En ince damardan (0.1 mm) en kalın damara (25 mm) kadar tüm varislerin tedavisi başarılı bir şekilde yapılabilir oysa ameliyatlarda sadece çok kalın ana damarlar alınabilir.

-Yatak istirahati gerekmez ve iş gücü kaybı olmaz, hasta işine devam ederken 20 dakika ayırarak tedavi olabilir.

-Bölgesel uyuşturma yada narkoz gerektirmez çünkü işlem basit enjeksiyon kadar kolay uygulanır.

-Ofis şartlarında bile uygulanabildiğinden hastanede uygulamak gerekmez.

-Narkoz, yataklı kurum nasrafları olmadığı için daha ekonomik yapılabilir

-Kesme dikme işlemleri olmadığı için daha az ağrılıdır

-Cildin kesilmesi gerekmediğinden ameliyat ve dikiş izi kalmaz

-Ameliyat sonrası aylarca bandaj sarmak veya varis çorabı giymek gerekirken köpük tedavinde bandaj veya varis çorabı uygulanmaz, özellikle yaz aylarında çorap giymek çok rahatsız ettiği için giymek çok zordur.

Köpükle uygulama ücretleri için şu linke bakabilirsiniz http://www.medicalartklinik.com/varis-tedavi-fiyatlari.html

Skleroterapiden üstünlükleri;

kılcal damar köpük tedavisiKullanım yeri normal varis ilacıyla aynıdır ancak skleroterapiye üstünlükleri vardır.

-Köpürtüldüğü için 4-5 katına çıkan ilaç sayesinde aynı senasta daha fazla damar tedavi edilebilir,böylece uygulanacak seans sayısı azalır.

-İlaç miktarı azaldığı için damarın vereceği reaksiyon azaltılmış olur.

-Daha az flebit ve pıhtı oluşur ki bu durum sonrası şişlik ve ağrının daha az olmasını sağlar

-Çok kalın(2 parmak genişliğinde) varislere uygulanabildiği gibi iğne girebilecek kadar ince kılcal varislere de rahatlıkla uygulanabilir.

-Oluşabilecek leke miktarı çok daha azdır ve daha erken düzelir..

-Verilen ilaç miktarı az olduğundan damar dışına kaçması ciddi sorun yaratmaz.

-Kullanılan ilaç miktarı azaldığı için daha ekonomiktir.

-Vücuda verilen ilaç azaltılmış olduğu için toxik doza yaklaşılmamış olunur.

Köpükle varis tedavisinde yok edilen damar sonsuza kadar yok edilmiş olur ve o damardan bir daha asla tekrarlama olmaz ancak % 10 ihtimalle başka yerlerde başka damarlar çıkma ihtimali vardır.Bu durumu hastalığın tekrarlaması gibi değerlendiremeyiz daha çok çürük diş çekildikten sonra diğer dişlerin çürümesine benzetebiliriz.

Köpük bu konuda tecrübeli damar cerrahı tarafından uygulandığında tüm varisler tedavi edilebilir ve ciddi bir soruneldeki varis nasıl tedavi edilir yaşamaz. Hizmet alacağınız merkezi seçerken doktorunuzun branşını sorgulamalı ve güzellik merkezlerinde yapılmasına asla müsaade etmemelisiniz çünkü tüm hastalıklar gibi uzmanlık gerektiren bir durumdur. Köpükle tedavi kalp damar cerrahisi uzmanının işidir.

Köpükle varis tedavisi yaptıranlar şu yan etkileri yaşayabilirler; Uygulama alanında morluk olabilir ve 1-2 haftada geçer, kahverengi lekeler olabilir genellikle 2 ayda geçer ama bünyeye bağlı olarak lekelerin tam düzelmesi 2 seneyi bulabilir, şişlik olabilir ama bu yan etki değildir etki ettiğinin belirtisidir, seyrek olarak iğnenin girdiği delikten kanama olabilir bu kanama önemsenecek düzeydeolmaz ve önemli bir yan etki değildir. Teorik olarak emboli riski vardır ama pratikte karşılaşılan bir durum değildir çünkü vücuda ilerlemez.

Sonuç olarak; İğnenin girebileceği kadar ince yani kıldan daha ince olanlar dahil, başparmaktan daha kalın olan varislerin tamamı bu yöntemle tedavi edilebilir yeterki tecrübeli ellerden hizmet alın.

Kaynak: http://www.varisistanbul.com/kopukle-varis-tedavisi.html

http://www.varistedavi.gen.tr/varis-kopuk-tedavisi

http://www.medicalartankara.com/kopukle-varis-tedavisi/

Doktorunuz Sorun & Öğrenin

“Köpük tedavisi varis” Yazısında 54 Yorum

  1. Eylem gümüşkaya diyor ki:

    Merhaba 5 gün önce şişlide skleroterapi yapıldı ayağımda kitle var bunu kurutmak için varis tedavisini uyguladı ama ayağımda daha şiddetli bi ağrı hissediyorum ayağımdaki şişliğin boyutu daha büyük gözüküyo sizce ne yapmalıyım
    Dr Muharrem Kaya
    bunlar görülebilecek durumlar.çok gerekli olmamakla birlikte buz kompres uygulayabilirsiniz

  2. CANTAN diyor ki:

    Hocam Merhabalar,
    Doopler çektirdim. iç ve dış varis çıktı.Başlangıç safhasında.
    Geceleri ağrım sızım oluyor.Fakat her iki bacağımda dizimin altından ayaklarıma kadar
    kahverengi lekeler,benekler oluştu.Bunun varisle ilgisi var mı,yoksa cildiyelik bir durum mu?
    Tsk.Ederim
    Dr Muharrem Kaya
    kalp ve damar cerrahisine muayene olmalısnız

  3. Menekşe çiçek diyor ki:

    Varisim vardı köpüklü ameliyat oldum 4gün sonra bacağımın en üst kısmında ağrılı sert beze çıktı normal mi geçer mi?
    Dr.Muharem Kaya
    Evet köpük yukarı kadar çıktığı için orada da pıhtı olmuştur, öenmsiz ve beklenen bir durum. Sorusuz düzelir.

  4. YASEMİN diyor ki:

    Hocam mrb kolay gelsin. Ben 22 yaşındayım her iki bacağımda kalın damarlı varisim var çok aşırı deil ama. Dün Tunalıda kalp damar cerrahi aynı zamanda GATAda görev yapan o doktora gittim köpük tedavisi yapılmasını söyledi. her seansta 500,00 TL olarak bana fiyat verdi. Senedede rutin kontrolüne geleceksin başka damarlarda varis çıkıyormu diye kontrol edicez dedi. Yaklaşık bir ay önce varisli bölgeye sülük koydum neden koydun diyede kızdı. sülüğün lekesi kaldı kahverengi bir leke. Şimdi hocam burdaki yorumları okudum biraz endişelendim ben köpük tedavisi yaptırınca bacağımda varisli genişlemiş damarlar tedaviden sonra yine belli olurmu genişlikleri yani şimdi şiş duruyo varis olduğu için. tedaviden sonra yine damarın şekli belli olurmu ve tekrar edermi bu varisler. Doktorum tekrar etmeyeceği garantisini veremem dedi.
    Dr Muharrem Kaya
    yeterli miktarda köpük uygulanan damar sonsuza kadar kaybolur.fakat diğer damarlarınızdada yeni varisler oluşabilir

  5. Özge diyor ki:

    Merhaba;
    Bugün köpük skleroterapi yaptırmaya başladım doktorun sadece tek bacagima uyguladı ve bandajla sardı 5 gün bandajla kalmami söyledi.acaba çıkarsak olmaz mı?seans sayısı tedavi sürecinde belli olacakmış diğer bacağa aynı gün uygulanabilir mıydı?
    Dr Muharrem Kaya
    bazı hekimler ihtiyaç durumunda çıkarmaya izin veriyor.hekiminizin önerileri önemli.diğer bacağada aynı gün olabilirdi ama uygulanacak ilaç miktarı fazla olacağı için uygulamak istememişlerdir

  6. Melek diyor ki:

    Babam yetmiş iki yaşında varis yakma ameliyatı olucak acaba bir tehlikesi varmıdır.
    Dr Muharrem Kaya
    köpük tedavisini araştırmanızı öneririm

  7. Bahar diyor ki:

    Merhaba hocam yaklaşık 1 ay önce skloterapi yaptırdım fakat bacağım hala agrıyor birde kılcal damarlarda yaptırmıştım fakat kılcallar iyice çoğaldı bunlar geçer mi
    Dr.Muharrem Kaya
    tedavi edilen damarlarınızda tekrar varis oluşmaz.ama varolanların tedavi edilmesi yenilerinin oluşmasına engel değil.bu nedenle yaşamınızı ve aktivitelerinizi varis oluşmayacak şekilde düzenlemelisiniz

  8. Aleyna diyor ki:

    Merhaba hocam bende 3 ay önce köpük tedavisi yaptırdım ama hala morluklar geçmedi çok daha kötü eski halinden bu gecer mi
    Dr.Muharrem Kaya
    geçer.ama uzun sürebilir.

  9. Anonim diyor ki:

    Sikloterapi yaptirdim bacagim daha kotu oldu yer yer kucuk morluklar ve uzerine bastirdigimda geri gelen kizariklar var bir ay tam olmadi bir hafta sonra olucak duzelirmi etki etmissimidir
    Dr.Muharrem Kaya
    yeterli miktarda damar içine verilmişse etkilemiştir.morluklar zamanla geçer

  10. ahmet diyor ki:

    öncelikle selamlar,40 yaşındayım 15 yıldır acil de calışıyorum vena sefana magnada operelik varisim var bizdeki KVC cerrahı arkadaşım istediğinde opere edebiliriz diyor araştırırken tesadüfen sitenize denk geldim safaan vende skleroterapi olmaz demişti safana magnaya uygulanabilirmi ve nerelerde yaptırabilirim saygılar
    Dr.Muharrem Kaya
    Skleroterapiyi rutinde yapmıyorsa bilmediği için öyle demiştir, dünyada çok yaygın şekilde yapılıyor.Ana sayfada reklamı olan kliniğin fikrini almadan ameliyat olmayın yazıktır.

  11. Eda diyor ki:

    Hocam köpük tedavisi için gittim ilaç şuanda yok dedıler pıyasada bu kılcal varış sorununu suanlık radyo frekansla gerıletebılırmıyım ?
    Dr.Muharrem Kaya
    ana sayfadaki sponsor klinikle görüşebilirsiniz.

  12. Seda diyor ki:

    Merhabalr hocam radyo frekans işlemi yapılabılır dedıler ama muhakkak gerı cıkıcak dedıler eskısınden daha çok cıkarmı cogalırmı. ? Veya da ben tedavıyı tekrarldıkca azalma olurmu
    Dr.Muharrem Kaya
    gerek RF gerek skleroterapide tedavi edilne damarlarda tekrar varis oluşmaz.ama yaşam şeklinize dikkat etmezseniz yeni damarlarda varisler oluşabilir

  13. leyla diyor ki:

    Merhabalar, beni rahatsız eden bacaktaki damar görüntüsü için gitmiştim, bunun için gerekli film çekildiğinde bacağımda 30 mm geçen iç varis görülmüş rf denilen yöntemle ameliyat edilmesi gerekiyormuş ama ben çekiniyorum bu rf yöntemi güvenli midir?Normal cerrahi yöntemlerden olmadığı rahatlıkla işime dönebileceğim söylendi.Köpük tedavisinin bu damara uygulanamayacağı söylendi, sizce ne yapmalıyım?
    Dr.Muharrem Kaya
    ana sayfadaki sponsor klinkle görüşmenizi öneririm

  14. Seda diyor ki:

    Merhabalar. Bir varis polıkınlığıne basvurdum radyo frekansla yakma işlemi onerdıler. İşlem yapıldıktan sonra görüntü olarak yok olur mu? Ve daha sonra tekrarlıyıcak dedı sız ne dıyorsunuz bu konuda
    Dr.Muharrem Kaya
    Daha etkili yöntemlerle birlikte kullanılmalı bu şekilde tekrar ihtimali çok azalır. Medicalart varis tedavi merkezleri var oranın da fikrini alın her tür teknoloji ve yöntemi kullanıyorlar

  15. esra diyor ki:

    hocam benim varis sorunum ince ince kılcar damar seklınde ve bır bolgede zıncırleme ama bır bolgede küçük parca parca o tek parca halınde olanlarada köpük uygulanır mı?? ve bırde köpük tedavisini kesın önerırmısınız ?
    Dr Muaharrem Kaya
    Kılcallarda radyo fekans daha iyi olbilir, köpükle varis tedavisi genel olarak en iyi yöntemdir

  16. Aysun diyor ki:

    Merhaba , ben 7 gün önce varis ameliyatı oldum…, yorum ve caplarınızı okuduğumda acaba ameliyat olarak yanlışmı yaptım diye düşündüm. Kesinlikle ameliyat önermiyorsunuz benim dr damarlarımın çok genişlemiş olduğunu(14) ve diğer tedavilerin geçici sonuç vereceğinden ameliyat önerdi.. Fakat ameliyat dışı yorumlardada varislerinden halen şikayet etmekteler.. Benim dr benden para almak için mi bu ameliyatı yaptı..
    Uzm.Dr.Muharrem KAYA
    skleroterapi ile tedavi edildiği zaman tüm varisli damarlara uygulama yapabilirsin,ameliyatta ise yapılan ana damar ve pakeler çıkarılır,hepsi tedavi edilemez.tüm kılcal varisleriniz ise şu an zaten duruyordur.skleroterapi,RF ve laser varis oluşan damarları kalıcı olarak yok eder.fakat hekiminiz sanırım sizi eksik bilgilendirmiş yada yanlış anlamışsınız hangi yöntemle tedavi edilirse edilsin varisleriniz yenilerinin oluşmasına engel değil.başka damarlarınızdada varisler oluşabilir.boşuna ameliyat olmuşsunuz

  17. damla diyor ki:

    köpük tedavisi olmak istiyorum kılcar sekklınde var sorunum suan olmam mümkünmdür. ilac var yok sıkıntısı olur mu
    Uzm.Dr.Muharrem KAYA
    istediğiniz zaman tedavi edilebilir

  18. Umit demir diyor ki:

    Kolay gelsin kopuk tedavisinde damarı alınca damar eksilmez mi damarsız mı kalicaz yoksa damar üretiyor mu vücut
    Dr.Muharrem KAYA
    yüzlerce damardan hastalıklı olan bir kaç tanesini aldırmış oluyorsunuz

  19. isimsiz diyor ki:

    merhaba annemde perforan venöz yetrsizliği var 3.5 mm 2 hastane ameliyat biri kurutma dedi Skleroterapi iğne yöntemi midir nedir tam bilmiyorum annem de kalp tansiyon var ve çok korkuyor eğer ameliyat olacaksam uyutsunlar beni diyor ama doktorlar uyutmaya gerek yok diyor hangi yöntem daha etkilidir
    Dr.Muharrem Kaya
    Varis ameliyatları gelişmiş klinikler için artık tarih oldu, bence ameliyatı aklınızdan bile geçirmeyin. Varis tedavileri konusunda Dr.Mustafa Bolat var onun fikrini almadan karar vermeyin.

  20. yüksel diyor ki:

    Mrb Hocam bende yaklaşık altı ay önce Kalp Damar Cerrahisinde köpük tedavisi oldum yalnız köpük tedavisinin yapıldığı yerler halen mos mor geçmiyor ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum ne yapabilirim saygılarımla.
    Dr Muharrem Kaya
    İğnenin girdiği yerden sızan kandır son derece önemsiz ve kendiliğinden geçer. Tecübeli ellerde seyrek görülür

  21. Sultanim diyor ki:

    Merhabalar bende köpük tedavisi yaptırdım 15 ere tekrar yaptırmak istiyorum ama ilaç yok deniyor bu köpük tedavisinde kullanılan ilacın adını öğrenebilirsiniz bilirmiyim acaba ecza depolarina sormam gereklidir teşekkür
    Op.Dr.Muharrem Kaya
    şu an ilaç ithal edilemiyor.ama tedaviyi yapan klinkleri araştırın.mutlaka birilerinin ellerinde vardır

  22. Anonim diyor ki:

    Merhaba ben çarşamba günü varis ten ameliyat oldu m 15 gün sonra köpük tedavisi yapacaklar yorumları okudum eğer tekrar olusuyosa bu tedavi tam Çözüm degildir cvp yazarsaniz sevinirim iyi çalışmalar
    Op.Dr.Muharrem Kaya
    varis tedavisinde ameliyat çözüm değildir.tekrar oluşmaması için sizin yaşam şeklinizi düzenlemeniz gerekir.köpük tedavisinde en kalın damarlardan kılcallara kadar pek çok damar tedavi edilebilir.ameliyat gereksiz ve ilkel bir yöntemdir

  23. Seçil yazıcı diyor ki:

    Merhaba ben bugün köpük yaptırdım 1 ampul dediler günlük doz uyguladılar ancak işlem nittiginde göğsümde yanma ve kollarımda uyuşma oldu tansiyon dediler dilaltı verdiler heyecan falan yapmadım gayet rahattım aslında..ilacın yan etkisi olabilirmi
    Dr.Muharrem KAYA
    heyecanlanmış olabilirsiniz.bu tür sorunlar görülebilir,önemli değil

  24. demet diyor ki:

    2 gün sonra kopük tedavisi olcam ama belden uyuşturacaklarmış fakat bu sayfada uyuşturulmadan yapıldını soyluyorsununuz ne yapmalıyım şimdi ayrıca çok korkuyorum uyuşmaktan lütfen bilgilendirirmisiniz
    Dr.Muharrem KAYA
    köpük tedavinde anestezi vermeye gerek yoktur.tedavi olacağınız kliniği iyi araştırmalısınız

  25. Anonim diyor ki:

    Merh.1 sene once kopuk tedavisi yaptirdim eskiden bacaklarimin gorunumu daha iyiydi simdi her tarafimi kilcal damarlar.sardi cok kotu gorunuyor ben zaten görüntüsünden rahatsizdim daha kotu oldu en azindan kilcal damarlar yoktu
    Dr.Muharrem KAYA
    Tek başına köpük tedavisi yeterli olmaz ek olarak radyo frekans yapılmalı böylece kılcallar da yokolur

  26. meral çelikyurt diyor ki:

    SKLEROTERAPİ VE IŞIN TEDAVİSİ SONUCU OLABİLİR Mİ BİLMİYORUZ, DİZ ÜSTÜNDE,UYLUK KASINDA YANLAMASINA VE BİrBİRİNE PARALEL ÇÖKME OLDU.böyle bir şey hiç duyup gördünüzmü.Lütfen paylaşırsanız sevinirim.Kaslarda kuvvetsizlik yok çok şükür.
    Dr.Muharrem KAYA
    böyle birşey görmedim

  27. fethiye diyor ki:

    Mrb doktor bey, ben de kisin kopuk tedavisi yaptirdim. Fakat yapilan yerler bir kaci hecmedi. Ince kilcan damarlarim da var. Bir de bunlardan tamamen kurtilabilirmiyim..t.ederim
    Dr.Muharrem KAYA
    köpük yeniden uygulanabilir
    kılcallar için radyo frekans tedavisi yapılmalı

  28. Ümran diyor ki:

    Dr. Bey Benim Bacagımda Falan Değil , Yüzümde Var Kılcal Damarlar Ben Bunun İçin Hangi Yöntemi Secmeliyim,Hangisi Daha Acısız Ve Kısa Zamanda Hemen Etkili Olur .
    Teşekkürler
    Dr.Muharrem KAYA
    medicalart klinikten damar cerrahi Op.dr.Mustafa Bolat la görüşmenizi öneriririm.damar hastalıkları konusunda yenilikleri takip eden ve başarı ile uygulayan bir hekim

  29. Ela diyor ki:

    Iyi gunler kopuk tedavisi yaptirdim ve 1 yil sonra baska damarlarda tekrarladi benim her tekrarladiginda yaptirmamin zarari var mi .
    Dr.Muharrem KAYA
    hayır sorun olmaz yaptırabilirsiniz

  30. emel diyor ki:

    toplar damarım 8mm e çıktığı için 25 gün önce köpükle damar kapama operasyonu geçirdim. fakat 25 gün geçmesine rağmen ağrım çok fazla. yarım saat ayakta kalmam ayağımın şişmesine ve şiddetli ağrıya neden oluyor. bu hep böylemi devam edicekç. yoksa operasyonum başarısızmı olmuş. teşekkürler.
    Dr.Muharrem KAYA
    doktorunuzla görüşmelisiniz

  31. meral diyor ki:

    bende bu köpük tedavisi yaptırıyorum kaç seans aynı bacaga uygulanıyo merak ettim şimdiden teşekkür
    Dr.Muharrem KAYA
    ilaç belli miktarda uygulanır.seans sayısı bacağınızdaki varislein miktarına bağlı

  32. ibrahim ceyhan diyor ki:

    Merhba saygilar; sklerotarapi ile kopuk ayni seymi, yoksa tamamen farkli yontemlermi”ben de variz oldugu icin internetde bazi arastirmalaryaptim sefan damara sklerterapi uygulanirsa hastaligin tekrarliyacagini okudum; ayrica kopuk tedavisiyle ilgili muyane oldum 2 binliraya, sorunun giderilecegi vaatedildi ve lazer yondemiyle ilgili muyane oldum’dr.um, lazer pahali gelirse normal amaliyat ol daha iyi’kopuk tafsiye etmiyorum dedi.kafam cok karisik neye karar vereceyimi bilmiyorim.05377762481 lutfen mesaj atin hocam.Tesekkurler
    Dr.Muharrem KAYA
    ameliyatla sadece tek ana damar alınabilir.küçükler kalır.üstelik birde bacağınızda boydan boya bir ömr boyu taşıyacağınız bir iz.laserle ameliyatda yine aynı şekilde.skleroterapi ile köpük tedavisinde kullanılan ilaç aynıdır.köpük tedavisinde çok daha az ilaç uygulanır ve aynı sonuç elde edilir. böylece fazla ilaç uygulamasından korunmuş olursunuz.ve çok ince kılcallar haricinde köpük uygulaması ile varislerinizden kurtulursunuz.ameliyat tedavisi ile köpük tedavisi kıyaslanamaz.hastanede yatış gerektirmiyor,narkoz almıyorsunuz,yatak istirahati-pansuman gerekmiyor.

  33. Gülseren diyor ki:

    Dr. Bacağımın son çaresi köpük tedavisi ve lokoskobi dedi bacağındaki varis çok ilerlemiş durumda sizce ağrılardan duramıyorum sizce ameliyata girersen ağrılar geçermiş yoksa bacağına bir şey olurmuş lütfen yardım edin
    Dr.Muharrem KAYA
    bu konuyu en iyi kalp damarcılar bilir. anasayfadaki sponsor klinik ile görüşmeni öneririm.çünkü onlar çok uzun yıllardır köpük,RF ve laserle varis tedavisi yapıyorlar

  34. esma diyor ki:

    Mrb ayaklarimda varis varr doktorum igneyle o damari yok eetme yöntemi onerdi o yontemle tekrar etme olasılık nedir yine olusur mu ise yarar mi smden teşekkür edrm
    Dr.Muharrem KAYA
    tedavi edilen damarlarınızda tekrar varis oluşmaz

  35. sevilay diyor ki:

    merhaba ben29 yaşındayım iki ay önce köpük tedavisi yaptırdım damarımın birinde sertlik oluştu doktoruma daha göstermedim ve köpük olan yerler morardı sizce bu normalmi.
    Dr.Muharrem KAYA
    sertlik oluşması ve morarma normal zamanla düzelecektir.uzun sürebilir.

  36. seydi koçak diyor ki:

    Merhaba 2008 yılından bu yana dvt hastasıyım 2013 yılında mekaniktrombektomi oldum yüzeysel yaralar ülser oluşumu var köpük tedavisi önerir misiniz?
    Teşekkür ederim.
    Dr.Muharrem KAYA
    bir kalp damar uzmanının değerlendirmesi gerekir

  37. erdoğan diyor ki:

    Mrb hocam 5 ay önce köpük tedavisi oldum ve pişman oldum amaliyatsiz düzeltecek doktor buldum angoloji doktoru köpük tedavisini damarlardan tekrar geri çıkarmak için bir yöntem varmi
    Dr.Muharrem KAYA
    böyle birşey mümkün değil.ayrıca varisin tedavisindeki en iyi yöntemlerden birisi köpük tedavisidir.algoloji demek istediniz herhalde.varisten kaynaklanan ağrıların tedavi edilebilmesi için varislerin tedavi edilmesi gerekir.köpük uygulamasıda bunlardan en çok tercih edilendir.algoloji doktoru varisi,ilaçsız,ameliyatsız nasıl tedavi edecek merak ettim doğrusu

  38. EDA diyor ki:

    Merhaba 1 hafta önce köpük yöntemiyle varis operasyonu geçirdim. Daha öncede yaptırmıstım bir sıkıntı yoktu.Bu seferkınde ınce kılcal damarlarım üzerinde uygulandı ve sıslık kaldı.Buz koymamı alkolle temızlememı ve dınlenmemı söyledıler endişeliyim.
    Dr.Muharrem KAYA
    Endişelenmenize gerek yok köpük tedavisinde ciddi sorun yaşanmaz ve bu tür sorunlar görülebilir.yinede içiniz rahat değilse Köpük tedavisinin türkiyede ilk ve en fazla uygulayıcısı Dr.Mustafa Bolat tır. onun görüşünü alabilirsiniz

  39. ceyhan diyor ki:

    Beş gün önce devlette lazerle ameliyat oldum ana damarım açıldı agrım yok ama hala basmamaya gayret ediyorum köpük tedavisi olmak istiyorum ne kadar zaman sonra olabilirim
    Dr.Muharrem KAYA
    iki ay sonra yapılabilir

  40. defne diyor ki:

    merhaba ben 27 yaşındayım köpük tedavisi yaptıracağım bebek düşünüyorum bu arada hamile kalırsan bir sorun olur mu ?
    Dr.Muharrem KAYA
    sanırım yapmıyorlar.ama bu konuda op.dr Mustafa Bolat tan daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz

  41. çiğdem diyor ki:

    Merhabalar ben venotrex diye bir ilaçla başladım bunu içip varis çorabınıda kullanıp 3 hafta sonra tekrar gel dediler köpük tedavisine başlıycağız .Bu ilaç normal mı? Birde köpük tedavisi olunca her gün ayrı bir iğne olunuyomuş bu nedir ? Gerek var mıdır? Şimdiden teşekkürler….
    Dr.Muharrem KAYA
    o ilacı bacağınızı rahatlatmak için vermişlerdir.hergün aynı iğne yapılır,farklı değil

  42. Zeynep yatı diyor ki:

    Hocam bende bacaklarda varis vardı estetik cerahata köpük tedavisi yaptırdım bacaklarımda morarmalar ayrıca sol bacağımda ceviz büyüklüğünde kahverengi leke oldu korktum ikinci seansa gitmedim bacak’taki morarma ve leke geçermi bu durumda ne yapmalıyım hocam yardımcı olursanız sevinirim
    Dr.Muharrem KAYA
    plastik cerrahın varis tedavisi yaptığını hiç duymamıştım
    köpük tedavisinden sora pıhtı toplanmış olabilir ve boşaltmak gerekebilir.

  43. nur diyor ki:

    nilay

    MERHABALAR benim sol bacagımda dizimin arkasından yukarı doğru varisim ağrısı üzerine dr.a gittim ultosonu cektır köpük tedavisi uygulanca fazlalık kesilip alıncak dendi Ultrosonda RDUSG incelemede sol VKP proksimalde uyluk lateralinde 3 mm ye kadar genişlemiş ve tortuöze görünümündedir.Valsalva manevrası esnasında 3,5 mm ye kadar genişleme ve proksimalde 1-2 sn süren reflü izlendi.Vena safena magna bileşke düzeyinde 5.5mm genişlemekte olup bu düzeyde ve trase boyunca reflü izlendi gibi yazılar var bende tekrar korktuğum için doktoruma gidemiyorum benim sonuçuma göre varisim ne durumdadır bu kesip fazlalığı alma toparlama nedir sonrası cok fazla ağrı olurmu hemen normal işlerime dönebilirmiyim bilgilerdiriseniz sevinirim.
    Dr.Muharrem KAYA
    varis kesip alma şeklinde tedavi edilirse 1-2 ay istirahat gerekir ameliyatsız tedavileri araştırın işinize ara vermeden tedavi olabilirsiniz. ayrıntı için http://www.varis.pro sitesine bakabilirsiniz.

  44. damla diyor ki:

    Merhabalar hocam,iğne tedavisi yaptırcam, yaptırdıktan 5 gün sonra 20 lik dişlerim çekilecek
    Uyuşturcaklar. Ağrı kesici kullancam varislerimin iyileşmesini veya iyileşme sürecini etkiler mi?
    Cevabınızı bekliyorum.Teşekkürler.
    Dr.Muharrem KAYA
    etkilemez

  45. turkan diyor ki:

    Dr bey ben bir ay once kopuk tedavisi oldum ve cok agrim var onceki tedavilerimde bu sekilde agri yoktu igneli tedaviydi bu agrilar icin ne yapabilirim doksiyom kulkabiyorum
    Dr.Muharrem KAYA
    köpük tedavisinde ağrı seyrek te olsa görülebilir ama önemli bir sorun olduğunu göstermez.
    ağrı kesici ve soğuk kompres yapabilirsiniz.

  46. lale diyor ki:

    4-5 hafta köpük tedavisinden sonra bacagimda beyaz lekeler oluştu. Tedaviyi 3 hafta oldu biraktim. Dra gittim.Advantan M Losyon verdi. Ama beyaz lekeler gitmiyor 🙁 Bu lekeler acaba köpüklu varis tedavisinin yan etkisimidir? Teşekkürler.
    Dr.Muharrem KAYA
    köpüklü varis tedavisinin leke yapma yan etkisi olabilir ama beyazlaşma hiç okumadım

  47. BURCU diyor ki:

    tansiyon ve kalp hastaları yaptırabilir mi köpük tedavisini?
    Dr.Muharrem KAYA
    yaptırabilir,özellikle kalp yetmezliği varis hastalığından olumsuz etkilenir

  48. hatice diyor ki:

    merhabalar hocam ben 4 ay önce köpük tedavisi oldum lekeler hala geçmedi beni çok rahatsız ediyor olanlar bir kaç kişiden de duydum 2 sene oldu geçmedi dediler korktum açıkcası cilt doktoruda expigment verdi ama oda işe yaramadı sanki dahada koyulaştı gibi lütfen yardımcı olursanız sevinirim.
    Dr.Muharrem KAYA
    genellikle bir yılda düzelir ama bazen daha uzun sürebilir
    lazerle tedavi edilebilir

  49. deniz diyor ki:

    biri özel diğeri devlet iki ayrı dr. da varisimi ameliyatlıjk buldu fakat devletden gün istememe rağmen 10 ay geçti ve arayan soran yok ana damarların bile tıkanmaya başlamış ne demek?
    ameliyat olsan bile tekrarlar ne demek
    yaptırma mı?
    peki ben ne yapacağım?
    Op.Dr.Muharrem KAYA
    ameliyat sonrası tekrar ihtimali % 60 dır bu sebeple çok az tekrarlayan ameliyatsız yöntemleri araştırın.ana sayfada sponsor kurumdan bilgi almadan karar vermemenizi öneririm

  50. gamze diyor ki:

    merhaba ben üç ay once devlette köpük tedavisi yaptırdım doktor varis olan bölgelere bir kez uyguladı tamam bitti dedi oysa hicbir damar ortadan kaybolmadı üstelik daha belirgin hale geldi ve cok kısa sürede arttı.Öğretmenim sürekli ayaktayım 27 yaşındayım ve damarlar sarmaşık gibi bacaklarımı sardı ne yapacam bilemiyorum ne yapabilirim ?
    Dr.Muharrem KAYA
    kullanılan ilacın yoğunluğu önemli sadece varis tedavisi yapan kliniklerden bilgi alabilirsiniz.

  51. nagihan baydur diyor ki:

    merhaba, 2011 yılında iğne tedavisi yaptırdım doktor sonuç alamıyoruz dedi hem çok ağrım oluyor hem de görüntüsünden çok rahatsızım. köpük tedavisinden fayda görebilir miyim ve köpük tedavisinin bir zararı var mı? yaş önemli mi 27 yaşındayım daha sonra bir sorun çıkar mı?
    Dr.Muharrem KAYA
    köpüğün bilinen zararı yok ayrıca başka yöntemlerde var onları da araştırın.
    her yaşta yapılabilir
    http://www.medicalartklinik.com den ayrıntılı bilgi ve fiyat alabilirsiniz.

  52. Çiğdem diyor ki:

    Bebeğimi emziriyorum bebeğim 3 aylık köpük tedavisini uygulayabilirmiyim
    Uzm.Dr.Muharrem KAYA
    evet uygulanabilir

  53. Anonim diyor ki:

    emziren bayanlar köpükle varis tedavisi yaptırabilirmi?
    Uzm.Dr.Muharrem KAYA
    evet yapılabilir
    ama yine de emin olmak için köpük tedavisini Türkiyede ilk yapanlardan op.dr.mustafa bolat ile görüşebilirsiniz.

ikan