Kıl dönmesinde mikro sinüsektomi yöntemiyle tedavisi.Hastaya teşhis konulup tedaviye karar verildiğinde sonraki yıllarda oluşabilecek tekrar ihtimalini azaltmak için kıl dönmesi alanına lazer uygulanır. Lazer uygulamasından sonra hasta tedavi masasına alınır ve bölge temizliği takiben ameliyata alınır.Diğer yöntemlerdeki gibi narkoz gerekmediği için günlerce tahlil,konsultasyon,hastanede yatmayı gerektirmez.

Tedavi Yönteminin Yapılışı

2 cm lik cilt uyuşturulur.Uyuşturma işleminden sonra giriş deliklerini alabilecek en dar cilt alanı kesilir ve mikro cerrahi aletleri yardımıyla bu küçük delikten sinüs (kıl yumağı) bir bütün olarak kapsülüyle birlikte çıkarılır. Bütün olarak çıkarılmasının önemi doku içinde kıl kalmadığından emin olmayı sağlamasıdır kapsülüyle çıkarıldığı için doku içinde kıl kalma ihtimali yoktur bu sayede hastalığın kesin tedavisi yapılmış olur.Cilt altının kıllardan arındırıldığından emin olunduktan sonra olabilecek küçük kanamalar elektrokoter ile durdurulur.

Mikro Sinüsektomi Son Aşaması

Son aşamada oluşan 1-2 cm lik cilt kesisi gizli (estetik) ve emilebilir dikişlerle kapatılır. Gizli kapatılması küçük kesinin saatler içerisinde dış ortama karşı kapalı olmasını, bu da pansuman ve yara bakımı gibi uygulamalara ihtiyaç olmamasını sağlamaktadır.

Ameliyat sonrası

İşlem bitişi hasta kendi aracını kullanarak işinin başına dönebilir.Genellikle ağrı kesici almayı gerektirmeyecek kadar hafif bir ağrı olur. Mikro sinüsektomi yöntemi ile kıl dönmesi ameliyatının en büyük avantajı iş gücü kaybı olmaması ve tekrar etme ihtimalinin % 3 civarında olmasıdır.

Doktorunuz Sorun & Öğrenin

“Mikro sinüsektomi yöntemi ile kıl dönmesi tedavisi” Yazısında 18 Yorum

  1. Tayfun diyor ki:

    Hocam iyi akşamlar. Ben de bugün doktora gittim ve kıl dönmesi olduğu söylendi. Kuyruk sokumunda bir delik var. Bu durumun çoktan beri olduğunu biliyorum. 3 yıldır bu böyleydi ve doktora gitmemiştim. Hiç bir ağrı falan da yaşamıyorum. Her hangi bir akıntı da gelmiyor. Bana ne önerirsiniz.
    Dr Muharrem Kaya
    apse oluşmadan tedavi olmalısınız.ana sayfadaki sponsor klinikle görüşebilirsiniz

  2. Ozan diyor ki:

    Merhabalar,
    Bugün ben bir dr a gittim, tahmin ettiğim gibi kıl dönmesi çıktı. 2 siyah içe göçmüş bir doku birbirine çok yakın. Dr başlangıç seviyesinde olduğunu düşünmesine rağmen mikro sinüsektomi yöntemini mantıksız buldu. Nedenini bu yöntemin daha küçük bir bölge kesildiğine dayandırdı ve tekrardan çıkma olasılığının yüksel olduğunu vurguladı. Haliyle sıradan ameliyatı olmak istemem fakat sinüsektomi cidden uygun bir yöntem olmasına karşın tekrar riskini arttırıyor mu? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
    Dr Muharrem Kaya
    mikrosinusektomi de anatomik yapı ,fiziksel görünüm bozulmuyor.bu nedenle tekrar riskide az.apse oluşmadan en kısa sürede tedavini planla.bu konuda ana sayfadaki sponsor klinkle görüşebilirsin

  3. Taha diyor ki:

    Hocam merhaba,temmuz ayın sonlarına doğru kanama ve koku olmaya başladı,iltihap da vardı şuan kanama pek yok koku da yok acaba bende mikro ameliyatı olabilirmiyim,okula gitcem diğer ameliyatlar sıkıntı olur
    Dr Muharrem Kaya
    anasayfadaki sponsor kliniğin sana en yakın şubesi ile görüşürsen mikrosinusektomi yöntemi ile tedavini yapabilirler

  4. Ufuk diyor ki:

    Hocam Merhaba 1yıl önce kıl dönmesinden ameliyat oldum .doktor kemiğe kadar indiğini söyledi .kanser olabileceğimi söyledi .fakat patoloji sonucum temiz çıktı .yaklaşık 10 cm lik yeri açık bıraktı yara şimdi küçüldü kapanmak üzere fakat hala intihap devam ediyor doktorum fistül olduğunu söylüyor .tekrar mikrosinüsektomi ameliyatı olabilirmiyim yaramın tamamen kapanması mı gerekiyor
    Dr Muharrem Kaya
    size en yakın medicalart kliniği ile görüşün.muayene ile değerlendirip uygunsa mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapacaklardır

  5. aylin diyor ki:

    Hocam oncelikle meraba . Ben kuyruk sokumumda bi delik gibi bisey oldugunu fark ettim once perianal fistul sandim doktora gittim ve kil donmesi oldugunu ogrendim . doktor bana iki sekilde tedavi var dedi birincisi ilacla uyustururuz burda poliklinikte cikaririz dedi kesin cozum degil tekrarlayabilir ama hem kiz oldugun icin hemde gordugum kadariyla tekrarlamaz dedi yani fenol yontemiyle ikincisi ameliyat dedi tabi ben cok korktugum icin birinciyi sectim odasinda sadece o bolgeyi uyusturdu ve cikardi bugun oldum eve geldim bana hergun pansuman yapin dedi iste bizde tum pansuman malzemeleri mevcut . Ama bu duruma uygun ozel bi pansuman mi yapilmali yoksa evde batikonla temizlenip kapatilmali mi ?
    Dr.Muharrem KAYA
    baticonla temizleyip kapatabilirsiniz.

  6. mert diyor ki:

    Merhaba ben dün doktora gittim ve bana kıl dönmesi olduğunu söyledi henüz apse yapmamış ameliyat gerekli dedi ancak ameliyat olursam üniversiteyi aksatacagimdan sene kaybım olacak ameliyatı 2 ay sonra olursam herhangi bi sorum olurmu yada apse çıkarmı 2 aya kadar bide küçük bişey daha soylicem ameliyattan korkan bir insanım ameliyat yapılacak bölge uyusturuluyomus herhangi bi acı hissedermiyim ameliyat sırasında ve amaeliyattan sonra çok ağrı yaparmi acil cevap lütfen şimdiden teşekkürler
    Dr.Muharrem KAYA
    sadece apse yapabilir,başka bir sorun olmaz.ameliyat acil değil.lokal anestezi ile yapılabilir herhangi bir acı duymazsın.klasik yöntemlerle ameliyat olursan 15 gün yüzüstü yatman ve hergün iki defa pansman yaptırman gerekir.iyileşme süreci 2-4 ayı bulabilir.microsinusectomi ile ameliyat olursan bunların hiçbirini yaşamazsın işine hemen dönebilirsin

  7. eda diyor ki:

    merhaba doktor bey,
    benim erkek arkadaşımda kıl dönmesi var . 4 tane küçücük delikler vardı . ama askeriyede göreve başlayacağım diyerekten ameliyat olmadı. simdi eğitimde ve kıl dönmesi olan yeri sişmiş ve patlamış.
    askeriyede olduğu için hemen toparlanıp dönmesi gerekiyor.
    bu yöntem hemen yapılıyor mu yoksa önce bir ilaç tedavisi mi uygulanması gerekiyor. ve bu derecedeki kıl dönmesine bu tedavi uygulanır mı ?
    bilgilendirirseniz sevinirim .

    Teşekkürler.
    Dr.Muharrem KAYA
    eğer apse oluşup patladıysa iki ay beklenmeli sonra tedavi uygulanmalı

  8. Metin diyor ki:

    Iyi günler hocam benim kuyruk sokumumda kıl dönmesi var doktora gittim 4,5 aylık süreç olduğunu söyledi 3,4 yerde varmiş henüz apse yokmuş ameliyat önerdi sizce hangi yöntem uygundur izmirden yazıyorum teşekkürler
    Dr.Muharrem KAYA
    internetten microsinusectomi yapan klinikleri araştırmanızı öneririm

  9. halil86 diyor ki:

    Hocam ben kil donmesinden ikinci kez ameliyat olucam doktora gittim tekrar etmis dedi flap yöntemiyle ameliyat yapicaz dedi.bu mikro sinusektomi yontemiyle ben ameliyat olabilirmiyim. Yani tekrar eden kil donmesi bu yöntemle ameliyat edilirmi.
    Dr. Muharrem KAYA
    evet yapılabilir

  10. kayhan dogan diyor ki:

    Hocam bana bugün kil dönmesi teşhisi kondu.bu yöntemi devlet hhastanelerinde yaptira biliyor muyuz.ayrıca nuks etme olasiligi nedir bu yöntem ile.
    Dr. Muharrem KAYA
    yaralanma en küçük olduğu için nüks ihtimali de düşüktür

  11. kayhan dogan diyor ki:

    Hocam bana bugün kil dönmesi teşhisi kondu.bu yöntemi devlet hhastanelerinde yaptira biliyor muyuz.ayrıca nuks etme olasiligi nedir bu yöntem ile.
    Dr. Muharrem KAYA
    yaralanma küçük olduğu için tekrar ihtimali de düşüktür,
    mikro sinüsektomi yapılan hastaneler hangileri bilmiyorum araştırmalısınız

  12. hakan diyor ki:

    iyi günler hocam bende uzun zmandır bu illetle ugraşıyorum sınavlar beden eğitimi öğretmenliğine hazırlandığım için ameliyat olamadım ..hastalığım sanırım ilerlemiş şişkinliğin yanında bir delik daha oluşmuş.sinüsektomi yöntemiyle ameliyat olabilirmıyım ve neameliyat ne kdar tutar ssk’lıyım tşkler
    Uzm.Dr.Muharrem KAYA
    büyük ihtimalle olabilirsiniz
    info @ medicalartklinik.com du konuda resimle bilgi veriyor,resminizi gönderin değerlendirtin

  13. burak diyor ki:

    peki hocam aşşağıda olamaz mı ? birde bu delik derinmi oluyor ? zaten gidicem doktora ön bilgi için
    Uzm.Dr.Muharrem KAYA
    aşağıda da olabilir

  14. burak diyor ki:

    iyi günler .hocam şimdi size nasıl açıklasam.bir kaç gün içinde randevu alıp genel cerraha gidicem.ama ön bilgi olarak.bu bir doktor internette kıl dönmesi olması için tam orta hatta delik olması lazım dedi.herhalde tam olukta demek istedi.bende tam çukurda değil makatın 4 cm yukarısında ve hafif solda.1 ay önce farkettim şişlik kızarıktı.2 hafta önce kızarıklık geçti ama halen ellediğimde hafif şişlik hissediliyor.büyük ihtimalle kıl dönmesi bana göre. internette doktora resim yolladım kıl dibi iltihabına benzediğini söyledi. aynadan baktığımda o şişliğin biraz yanında ter deliğine benzer bir delik var tam çukurda değil kuyruk sokumunun ama büyük ihtimalle kıl dönmesi siz ne dersiniz ?
    Uzm.Dr.Muharrem KAYA
    tam ortada olması şart değil hafif yanda da olabilir ama mutlaka kılın girdiği bir delik olmalı,delik yoksa kıl dönmesi olma ihtimali düşük

  15. talha diyor ki:

    iyi günler hocam . bende kıl dönmesi sorunu var .bu delik gün geçtikçe büyür mü hocam ?
    Uzm.Dr.Muharrem KAYA
    büyüyebilir ve yeni delikler açılabilir doğrus tedavi olmanızdır,
    temizliğe dikkat ederseniz büyümeyebilirde.

  16. ahmetcan diyor ki:

    hocam merhaba . kıl dönmesine bağlı delik oluştuğun ilk andan beri kanar mı sürekli ? birde bu delik her geçen gün büyürmü ?
    Uzm.Dr.Muharrem KAYA
    Hemen kanayabilir ama hiçbir zaman kanamayabilir de,temizliğe dikkat ederseniz büyümeyebilir.Tabi bütün bunları araştırmak yerine tedavi olmanız daha doğru bir yaklaşım olur 🙂

  17. enes diyor ki:

    teşekkürler hocam . ozaman aceleye gerek yok 🙂 önce eğitim önemlidir
    Uzm.Dr.Muharrem KAYA
    ama yeni kıl girişine sebep olmamak için temizliğe dikkat etmelisiniz. 🙂

  18. enes diyor ki:

    hocam bu mikro yöntemi hastalığın tahminen kaç ayından sonra uygulanamaz ?
    Uzm.Dr.Muharrem KAYA
    sürenin önemi olmaz 10 yıl geçse bile yapılabilir

kecoa