Kıl dönmesinde mikro sinüsektomi yöntemiyle tedavisi.Hastaya teşhis konulup tedaviye karar verildiğinde sonraki yıllarda oluşabilecek tekrar ihtimalini azaltmak için kıl dönmesi alanına lazer uygulanır. Lazer uygulamasından sonra hasta tedavi masasına alınır ve bölge temizliği takiben ameliyata alınır.Diğer yöntemlerdeki gibi narkoz gerekmediği için günlerce tahlil,konsultasyon,hastanede yatmayı gerektirmez.

Tedavi Yönteminin Yapılışı

2 cm lik cilt uyuşturulur.Uyuşturma işleminden sonra giriş deliklerini alabilecek en dar cilt alanı kesilir ve mikro cerrahi aletleri yardımıyla bu küçük delikten sinüs (kıl yumağı) bir bütün olarak kapsülüyle birlikte çıkarılır. Bütün olarak çıkarılmasının önemi doku içinde kıl kalmadığından emin olmayı sağlamasıdır kapsülüyle çıkarıldığı için doku içinde kıl kalma ihtimali yoktur bu sayede hastalığın kesin tedavisi yapılmış olur.Cilt altının kıllardan arındırıldığından emin olunduktan sonra olabilecek küçük kanamalar elektrokoter ile durdurulur.

Mikro Sinüsektomi Son Aşaması

Son aşamada oluşan 1-2 cm lik cilt kesisi gizli (estetik) ve emilebilir dikişlerle kapatılır. Gizli kapatılması küçük kesinin saatler içerisinde dış ortama karşı kapalı olmasını, bu da pansuman ve yara bakımı gibi uygulamalara ihtiyaç olmamasını sağlamaktadır.

Ameliyat sonrası

İşlem bitişi hasta kendi aracını kullanarak işinin başına dönebilir.Genellikle ağrı kesici almayı gerektirmeyecek kadar hafif bir ağrı olur. Mikro sinüsektomi yöntemi ile kıl dönmesi ameliyatının en büyük avantajı iş gücü kaybı olmaması ve tekrar etme ihtimalinin % 3 civarında olmasıdır.

https://www.ideaklinik.com/mikro-sinusektomi-ameliyati.html

https://www.ideaklinikankara.com/mikro-sinusektomi-ameliyati/

Doktorunuz Sorun & Öğrenin

“Mikro sinüsektomi yöntemi ile kıl dönmesi tedavisi” Yazısında 20 Yorum

  1. Mrb doktor bey kıl dönmesi erkekte makatla testis arasında olur mu sivilce gibi 10 günde bir akıntı oluyor ağrı olmuyor
    Dr.Muharrem Kaya
    fistül olabilir,muayene olmalısınız

  2. Cansu says:

    Merhaba doktor bey. Bendede kıl dönmesi rahatsızlığı var. İlk olarak hamileyken bi şişlik oluştu beni biraz zorladı ama kendiliğinden geçti herhangi bi patlama olmadı. 2. Doğum sonrası oldu ve o çok aşırı şişti doktor yarı uyur yarı uyanık bayıltıp iltihabı boşaltıcağını söyledi ben kabul etmedim ileri derecede panik atak hastasıyım ve en ufacık bi rahatsızlığa tahammül edemiyorum o kendiliğinden patladı ve 3.5 sene bi sıkıntı yaşamadım. Yanlız 10 gün önce tekrar bi şişlik oluştu ve 8 gün resmen süründüm tabi yine doktora gitmedim. Hiç bir şekilde hareket edemedim şükür buda kendiliğinden boşaldı iltihap doktora gitti pansuman yaptılar öldüm resmen antibiyotik verdi ve 15 gün sonra gel ameliyat dedi. Ama dediğim gibi bende şiddetli panik atak var şuan inanın dünyam yıkılmış gibi hissediyorum ve çok mutsuzum korku içindeyim sürekli. Bu pansuman orayı daha bi garip etti arkamda kocaman bişey varmış gibi hissediyorum. Acaba bende bu microsinüsektomi yöntemiyle tedavi olabilirmiyim.
    Dr.Muharrem Kaya
    muayene ile durumunuz değerlendirilip mikrosinusektomi yöntemi ile tedavi olabilirsiniz.hastalığınızı çok geciktimişsiniz.fistül oluşmuşsa tedavisi zor ve uzun olabilir

  3. Tayfun says:

    Hocam iyi akşamlar. Ben de bugün doktora gittim ve kıl dönmesi olduğu söylendi. Kuyruk sokumunda bir delik var. Bu durumun çoktan beri olduğunu biliyorum. 3 yıldır bu böyleydi ve doktora gitmemiştim. Hiç bir ağrı falan da yaşamıyorum. Her hangi bir akıntı da gelmiyor. Bana ne önerirsiniz.
    Dr Muharrem Kaya
    apse oluşmadan tedavi olmalısınız.ana sayfadaki sponsor klinikle görüşebilirsiniz

  4. Merhabalar,
    Bugün ben bir dr a gittim, tahmin ettiğim gibi kıl dönmesi çıktı. 2 siyah içe göçmüş bir doku birbirine çok yakın. Dr başlangıç seviyesinde olduğunu düşünmesine rağmen mikro sinüsektomi yöntemini mantıksız buldu. Nedenini bu yöntemin daha küçük bir bölge kesildiğine dayandırdı ve tekrardan çıkma olasılığının yüksel olduğunu vurguladı. Haliyle sıradan ameliyatı olmak istemem fakat sinüsektomi cidden uygun bir yöntem olmasına karşın tekrar riskini arttırıyor mu? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
    Dr Muharrem Kaya
    mikrosinusektomi de anatomik yapı ,fiziksel görünüm bozulmuyor.bu nedenle tekrar riskide az.apse oluşmadan en kısa sürede tedavini planla.bu konuda ana sayfadaki sponsor klinkle görüşebilirsin

  5. Hocam merhaba,temmuz ayın sonlarına doğru kanama ve koku olmaya başladı,iltihap da vardı şuan kanama pek yok koku da yok acaba bende mikro ameliyatı olabilirmiyim,okula gitcem diğer ameliyatlar sıkıntı olur
    Dr Muharrem Kaya
    anasayfadaki sponsor kliniğin sana en yakın şubesi ile görüşürsen mikrosinusektomi yöntemi ile tedavini yapabilirler

  6. Hocam Merhaba 1yıl önce kıl dönmesinden ameliyat oldum .doktor kemiğe kadar indiğini söyledi .kanser olabileceğimi söyledi .fakat patoloji sonucum temiz çıktı .yaklaşık 10 cm lik yeri açık bıraktı yara şimdi küçüldü kapanmak üzere fakat hala intihap devam ediyor doktorum fistül olduğunu söylüyor .tekrar mikrosinüsektomi ameliyatı olabilirmiyim yaramın tamamen kapanması mı gerekiyor
    Dr Muharrem Kaya
    size en yakın Idea kliniği ile görüşün.muayene ile değerlendirip uygunsa mikrosinusektomi yöntemi ile tedavinizi yapacaklardır

  7. Hocam oncelikle meraba . Ben kuyruk sokumumda bi delik gibi bisey oldugunu fark ettim once perianal fistul sandim doktora gittim ve kil donmesi oldugunu ogrendim . doktor bana iki sekilde tedavi var dedi birincisi ilacla uyustururuz burda poliklinikte cikaririz dedi kesin cozum degil tekrarlayabilir ama hem kiz oldugun icin hemde gordugum kadariyla tekrarlamaz dedi yani fenol yontemiyle ikincisi ameliyat dedi tabi ben cok korktugum icin birinciyi sectim odasinda sadece o bolgeyi uyusturdu ve cikardi bugun oldum eve geldim bana hergun pansuman yapin dedi iste bizde tum pansuman malzemeleri mevcut . Ama bu duruma uygun ozel bi pansuman mi yapilmali yoksa evde batikonla temizlenip kapatilmali mi ?
    Dr.Muharrem KAYA
    baticonla temizleyip kapatabilirsiniz.

  8. Merhaba ben dün doktora gittim ve bana kıl dönmesi olduğunu söyledi henüz apse yapmamış ameliyat gerekli dedi ancak ameliyat olursam üniversiteyi aksatacagimdan sene kaybım olacak ameliyatı 2 ay sonra olursam herhangi bi sorum olurmu yada apse çıkarmı 2 aya kadar bide küçük bişey daha soylicem ameliyattan korkan bir insanım ameliyat yapılacak bölge uyusturuluyomus herhangi bi acı hissedermiyim ameliyat sırasında ve amaeliyattan sonra çok ağrı yaparmi acil cevap lütfen şimdiden teşekkürler
    Dr.Muharrem KAYA
    sadece apse yapabilir,başka bir sorun olmaz.ameliyat acil değil.lokal anestezi ile yapılabilir herhangi bir acı duymazsın.klasik yöntemlerle ameliyat olursan 15 gün yüzüstü yatman ve hergün iki defa pansman yaptırman gerekir.iyileşme süreci 2-4 ayı bulabilir.microsinusectomi ile ameliyat olursan bunların hiçbirini yaşamazsın işine hemen dönebilirsin

  9. merhaba doktor bey,
    benim erkek arkadaşımda kıl dönmesi var . 4 tane küçücük delikler vardı . ama askeriyede göreve başlayacağım diyerekten ameliyat olmadı. simdi eğitimde ve kıl dönmesi olan yeri sişmiş ve patlamış.
    askeriyede olduğu için hemen toparlanıp dönmesi gerekiyor.
    bu yöntem hemen yapılıyor mu yoksa önce bir ilaç tedavisi mi uygulanması gerekiyor. ve bu derecedeki kıl dönmesine bu tedavi uygulanır mı ?
    bilgilendirirseniz sevinirim .

    Teşekkürler.
    Dr.Muharrem KAYA
    eğer apse oluşup patladıysa iki ay beklenmeli sonra tedavi uygulanmalı

  10. Iyi günler hocam benim kuyruk sokumumda kıl dönmesi var doktora gittim 4,5 aylık süreç olduğunu söyledi 3,4 yerde varmiş henüz apse yokmuş ameliyat önerdi sizce hangi yöntem uygundur izmirden yazıyorum teşekkürler
    Dr.Muharrem KAYA
    internetten microsinusectomi yapan klinikleri araştırmanızı öneririm

badak