Vücutta kırmızı ben

Kırmızı ben dendiğinde genişliği 1-2 mm ile 7-8 mm arasında değişen ciltten kabarık, kan damlası renginde, ağrısız ve büyüme eğiliminde olan küçük çıkıntılar akla gelir.
Türkçe damar beni, kan beni, kan damlası, kan lekesi gibi isimler kullanılmaktadır. Tıp dilinde cherry veya cherry hemangioma denir.
Vücuttaki bu kırmızı benler genellikle sonradan ortaya çıkar, özellikle kırklı yaşlardan sonra giderek sayısı artar ve zamanla büyür. Bebeklerde görülenden farklı bir hastalıktır.

Ben aldırmayla ilgili ayrıntılı bilgi için https://www.bentedavisi.com

Tedavi video ve fotoğrafları görmek için instagram.com/bentedavisi

Daha çok vücudun gövde kısmında ortaya çıkarlar. En sık görüldüğü yer karın ve göğüs kısmıdır daha az olarak sırt bölgesinde de oluşur. Kol ve bacaklarda görülme sıklığı azdır.
Kemer, kravat veya yaslanma bölgesi gibi yerdekiler tahriş olup kanayabilirler.
vücut kırmızı benleri
Damar yumağı şeklinde olduğu için bezdirici düzeyde kanama olur, her ne kadar hayati önem arz edecek düzeyde kanamasa da kirlilik yapması ve kanamanın uzun sürmesi hastayı huzursuz eder.Tedavisi son derece basittir radyo frekansla saniyeler içinde bir daha tekrarlamayacak şekilde iz kalmadan tedavi edilebilmektedir.Lazerle tedavisi mümkündür ancak 3-6 seans sürebilir. Diğer taraftan yaz aylarında denize veya havuza girerken estetik kusur oluşturur.
Kanserleşir mi gibi sorular da akla gelmektedir bu tür damar kaynaklı benler kanserleşmezler ve % 100 başarıyla tedavi edilebilirler.

Vücuttaki Kırmızı Benlerin Tedavisi

Oldukça basittir. Uyuşturmayı dahi gerektirmeyecek kadar basit bir acıyla 1-2 dakikada tedavi edilebilirler.SGK hastalar bu tedavilerden yararlanabilirler.
adyo frekans veya lazerle tedavi edilir. Tedavisi 1-1.5 dakikada tamamlanır. Alınan yerde ancak çok dikkatli bakılması durumunda görülebilen hafif bir iz kalabilir.

kırmızı ben nasıl geçer

Kırmızı Ben Kanarsa

Durdurmak çok basittir kağıt havlu ile üzerine 2-3 dakika aralıksız basılması halinde kanama büyük ihtimalle durur, durmazsa durana kadar aynı hareket birer dakika uzatarak tekrarlanabilir. Hayati önemi olacak düzeyde kanama olmaz.

Türlerine Göre Kırmızı Benler

Damar beni (hemanjiom)

Vücudun her yerinde görülebilir daha çok doğuştan vardır.En sık kan dolaşımının yoğun olduğu dudak civarında görülür. Mecimek kadar olabildiği gibi yüzün yarısını kaplayacak kadar dev büyüklükte de olabilir. Erken dönemde beta bloker ( propranolol dideral ) kullanımına başlanması küçülmesini hatta kaybolmasını sağlayabilir. Büyük damar benlerinde skleroterapi veya ameliyat düşünülür. İlk bir yaşta “damar geliştirici faktör” denilen madde vücutta çok yüksek düzeyde salgılanır, hemajomun büyümesini sağlayan bu maddedir ve dideral bu maddenin etkisini engeller. İşte ilk bir yılda hızlı büyüme yaoksa veya hayati önemi olan organlar civarında değilse dideral tedavisine devam edilmelidir. Bir yaşından sonra büyüme devam ediyorsa daha etkili yöntemlere geçilmelidir.

Şarap Lekesi

Cilt seviyesinde yada hafif kabarıktır, yüzün yarısını kaplayabilecek kadar geniş olabilir ama daha küçükte olabilir. Vücudun her yerinde görülebilir. Doğumsal bir sorundur. Lazerle tedavi edilir. Bazı kabarık vakalarda lazere ek olarak skleroterapi de kullanılabilmektedir. Tedavisi çok uzun sürer, lazer 30-40 seans gerekebilir. Port vien stein denir.

Gül Lekesi

Dar alanda örümcek ağı görünümünde kılcal damar yumağıdır. Damar çatlaması da denir. Radyo frekansla en başarılı şekilde tedavi edilir, lazerle tedavi edilebilir ama uzun 5-8 seans gerekebilir. RF dokunulduğu anda kaybolur. Tedavisi en basit kırmızı benlerdendir. Spider anjioma da denir.

Chery

Daha çok orta yaştan sonra gövde cildinde görülen 2-3 mm lik kırmızı noktalardır. Ciddi rahatsızlık yapmadığı için hastanın dikkatini çekmez ama 50 yaşını geçmiş herkeste neredeyse % 100 bir veya çok sayıda vardır. Eklemler, sütyen askısı, kemer gelen bölgelerde yüzeyi tahriş olup kanayabilir. Ciddi kanama olmaz ama hastayı çok tedirgin eder. Büyüklüğü 1 mm ile 10 mm arasında değişebilir. R

Geniş hemanjiomlar ve şarap lekesi dışındakiler hiç iz bırakmadan rahatlıkla tedavi edilebilir.

Yüzün bir tarafını kaplayacak kadar büyük veya organlarda görülen kan beni de denilen hemanjiomlar ayrı bir konu olarak işlenmiştir.

Kırmızı Ben Tedavi Fiyatı

Cherry gibi küçük olanlar çapıan göre ücretlendirilir. 5 mm ye kadar ilki 500 TL’den başlarken, eklenen her biri 250 TL ‘den başlamaktadır.. Bu ücretler SGK sı olanlar içindir, SGK sı olmayanlarda ücret iki katı olarak alınır.5 mm den büyük olanlar, şarap lekesi, gül lekesi olanlar ya gönderilecek fotoğrafa göre ya da muayeneyle belirlenir. Burada yazan tedavi ücretleri İdea Klinik tarafından internette paylaşılan ücretlerdir. Diğer kliniklerde farklı ücretlerle karşılaşırsanız şaşırmamalısınız.

Damar beni tedavisi

Damar beni Latince adıyla hemanjiom o bölgede bulunan damarların yoğun bir yumak yapması sonucu ortaya çıkan ve genellikle doğuştan olan bir durumdur. Tedaviye karar vermeden önce bir süre hasta izlenmelidir çünkü bu hastalık bazı bebeklerde kendiliğinden gerilemekte bazen hiç değişmeden kalmakta bazen de büyümektedir.
İzlemde gerileme varsa genellikle tedavileri ertelenir ve takibe devam edilir. Büyümeden duruyorsa veya büyüyorsa bu durumda ilaç tedaviler denenir, ilaç tedavisinde gerileme sağlamadıysa veya büyümeyi durdurmadıysa o zaman daha etkili yöntemlere geçilir.
Hemanjiomun farklı tedavileri vardır, ameliyatsız yöntemler (lazer, radyo frekans, köpük, skleroterapi) ayrı başlıkta incelenecektir.

Kan Beni

Kan beni atar damarın olduğu her yerde oluşabilen adından da anlaşılacağı gibi içinde yoğun kan bulunan benlerdir. Vücudun her yerinde görülebilir, bulunduğu yere göre hiçbir tehlikesi olmayacağı gibi ciddi hayati önemi de olabilir. Örneğin deride hiç sorun yaratmazken gözde yada beyinde olması çok önemlidir.

Özel bir testi yoktur gözle rahatça görülebildiği için kolayca teşhis edilebilir. Ancak iç organlardakinin teşhisi ultrason, doppler ultrason, anjiografi, tomoğrafi veya MR ile tespit edilir ve düzeyi anlaşılır.

Kan Beni Neden Oluşur

Genlikle doğuştandır, vücutta kırmızı ben şeklinde olanlar sonradan da oluşabilir. Neden oluştuğu bilinmemektedir. Toplu iğne başı kadar olabileceği gibi portakal kadar hatta bir bacağı kaplayacak kadar geniş olabilir. Damarsal kaynaklı olduğu için büyüme eğilimindedirler.

kan beni
kan beni öncesi sonrası

HAKKINDA admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir